Barbara Lok & Jet Pit "OverLeven" 

Podium Lokaal

Zondag 17 september was de aftrap van het seizoen 2017-2018. En dat was echt niet de minste, namelijk Sandra van Nieuwland zong de sterren van de hemel voor een uitverkocht Podium Lokaal.

21462835_10212923240172460_8294073404049858718_n

En na 3 dagen flink gestormd te hebben met Storm over Beuleake, staan de regisseuse Jet Pit en initiatiefneemster Barbara Lok van deze musical, met hun eigen theater programma “ Over Leven “in dit intieme theatertje. 

Een erg bijzonder programma, wat ze zelf hebben geschreven.

‘Ik ben nog elke dag bezig het bange kind in mij te troosten. Ik was 14 en mijn moeder overleed na een ziekbed van drie jaar aan uitzaaiingen van borstkanker. In het gezin waarin ik opgroeide kon het woord kanker al die jaren niet genoemd worden; dat laat zijn sporen na’ zegt de van oorsprong ‘Sluziger’ Barbara Lok .

Na jaren van werken als zangeres, onder andere als grote steun en toeverlaat van Willeke Alberti, gaat Barbara Lok samen met Jet Pit, theatermaakster  en evenals Barbara ‘kanker-ervarings deskundige’,een muzikaal programma over kanker in het theater brengen. 

Tegenover het zwijgen dat  Barbara  in haar jeugd ondervond staat de openheid van Jet: ‘Met een emmer tussen mijn knieën  geklemd ging ik in de auto, kotsend over het keizer Karel Plein in Nijmegen, op weg naar het ziekenhuis voor weer een opname. En toch gaf ik het leven een 10’.

Ieder met een eigen invalshoek en een eigen dynamiek smeedden ze de ervaringen van het omgaan met kanker tot een voorstelling waarin, ondanks het zware thema, naast de persoonlijke ontboezemingen en de gevoelige liedjes, ook de humor een belangrijke plaats heeft gekregen.

 

‘Wie krijgt er nou niet te maken met deze ziekte. Kanker is er gewoon: dus laten we er eerlijk over zijn. Erover praten schept de ruimte die kan helpen om het te verwerken’ zegt Barbara. Jet vult aan: ‘Als je kanker krijgt heb je even geen controle meer over je eigen lijf. Weerbaarheid is dan een belangrijk stuk gereedschap waarmee je, waar mogelijk, de regie over je eigen ziekteproces kunt voeren. In de voorstelling kun je zien dat dit ook wel eens tot hilarische situaties kan leiden’.

Barbara Lok en Jet Pit spelen hun muzikale theaterprogramma ‘Over Leven’ op 30 sept. a.s om 20.30 in Podium Lokaal in Sint Jansklooster.

Kaarten zijn te verkrijgen op www.podiumlokaal.nl of bel 0653677134

Seizoen: 2017/18

Jako de Groot op. Een lokale zanger die 2 keer voor een uitverkocht Lokaal zorgt.

30 sept. a.s "Over Leven" Jet Pit & Barbara Lok

14 okt. Ralph van Manen

15 okt. Sunday Sessions

19 nov. Krystl

25 nov. Ralph de Jong ( bluesman )

26 nov. Sunday Sessions

9 dec. Winteravond met Lok & Lol

10 dec. Tim Akkerman ( speciaal concert )

p.s zaterdagavonden beginnen om 20.30 en zondagmiddagen om 15:00

 

Al nieuwsgierig geworden voor 2018? Kijk snel op www.podiumlokaal.nl en bestel gauw je kaarten.

      

 

-------------------------------------------------------------------------------------

 

 
 

TIP: Geef een LOKAALBON cadeau!

Deze kunt u bij ons bestellen via www.podiumlokaal.nl of wanneer je een concert bijwoont. Anders loop je gewoon even bij ons naar binnen op Kloosterweg 17, Sint Jansklooster

 

Je kunt je cadeaupakket helemaal zelf samenstellen: Hoeveel, wanneer, + een consumptiebon, etc... Wij pakken het leuk voor je in!

 

 

Groetjes

Barbara Lok