Podium Lokaal Internationaal

Afgelopen 18 febr. was Podium Lokaal een “Zuid Afrikaans” theater. Stemkunstenaar en liedjes schrijver Chris Chameleon was voor de 2e keer onze gast sinds de opening in 2015. Samen met de charmante actrice/ zangeres Daniela Deijser speelde en zongen zij samen de sterren van de hemel. 

Ons publiek kwam van heinde en ver om deze twee bijzondere lieve mensen te bewonderen.

Het volgende concert in Podium Lokaal is op zaterdagavond 24 maart. Deze keer mag ik zelf mijn eigen podium “beklimmen” met een geheel nieuw programma: 

Barbara, Joel & Michel Legrand

Contrabassist/ elektrisch basgitarist Joel Groenewold en zangeres Barbara Lok kennen elkaar sinds hun studietijd in 1992 aan het Zwolsch Conservatorium. Beiden waren ze gelijk erg gefascineerd door de muziek van Michel Legrand. Tijdens het eindexamen van Joel, zong Barbara alleen met fretloze basgitaar het mooie nummer Where it is written uit de film Yentl. Ze kregen toen helemaal de smaak te pakken en zo ontstond ooit de wens om samen een concert als deze, aan te gaan.

b_lok_0159

Het is dan al wel bijna 25 jaar later.

Basgitaar en zang is een zeer bijzondere combinatie. Basgitaar is een begeleidend instrument. Dus dat verwacht je niet alleen samen met een zangeres, zonder een instrument als gitaar of piano.

Dus voor beiden is het een avontuur om dit concert zo afwisselend mogelijk te maken. Dat is dan ook absoluut gelukt. Joel is zeer virtuoos en Barbara houdt van nieuwe uitdagingen. Beide zijn zij docenten aan het conservatorium. Barbara is zangdocente aan het conservatorium in Zwolle en Joel is docent basgitaar aan het conservatorium in Utrecht.

Voorop staan natuurlijk de prachtige melodieën van Michel Legrand. Denk aan nummers uit de speelfilm The Thomas Crown Affair: Windmills of your Mind en de soundtracks van de films Summer of 42 (1971) en Yentl (1983). Al met al schreef hij de muziek voor ongeveer tweehonderd bioscoop- en televisiefilms.

Ik zou het enorm leuk vinden, als u zou komen kijken en luisteren.

Bestel snel kaarten op www.podiumlokaal.nl

 

                                                             

 

Verder wil ik jullie ook nog attenderen op een leuk klein cadeau: namelijk een Lokaal Bon.

Geef iemand een voorstelling naar keuze als kerst kado.

lokaalbon

 

 

  Bestel kaarten op www.podiumlokaal.nl

 

2018

Ralph van Manen ( verschoven naar nieuw seizoen )

11 febr. Sunday Sessions

17 febr. Ernest Beuving ( cabaret )

18 febr. Chris Chameleon ( Zuid Afrika )

24 maart Joel & Barbara en Michel Legrand 

25 maart Sunday Sessions

15 April. JB Meijers ( helft van The Common Linnets )

21 Apr. Carmen Sars & Stefan Stasse

Wordt verschoven  San Glaser ( Duitsland )

 

Nieuwsgierig geworden? Kaarten zijn te verkrijgen op www.podiumlokaal.nl of bel 0653677134

p.s zaterdagavonden beginnen om 20.30 en zondagmiddagen om 15:00

 

      

 

-------------------------------------------------------------------------------------

 

 
 

TIP: Geef een LOKAALBON cadeau!

Deze kunt u bij ons bestellen via www.podiumlokaal.nl of wanneer je een concert bijwoont. Anders loop je gewoon even bij ons naar binnen op Kloosterweg 17, Sint Jansklooster

 

Je kunt je cadeaupakket helemaal zelf samenstellen: Hoeveel, wanneer, + een consumptiebon, etc... Wij pakken het leuk voor je in!

 

 

Groetjes

Barbara Lok