San Glaser ‘afscheidsconcert’ voor Podium Lokaal

San Glaser geeft op zondag 24 juni om 16:00 een concert in Podium Lokaal. Dat is om meerdere redenen een bijzonder evenement. Podium Lokaal gaat namelijk verhuizen en het optreden van Glaser is daarom op deze locatie het ‘afscheidsfeest’ van het kleinschalige theater. Na de zomer zijn de optredens op een andere plek te zien.

‘Theaterdirectrice’ Barbara Lok heeft voor het komende seizoen al een groot aantal nieuwe artiesten geboekt. Waar de concerten zullen plaatsvinden, is op dit moment nog niet bekend. Zodra daarover meer nieuws is, staat dat op www.podiumlokaal.nl.

Op die site ook alles over de programmering van het nieuwe theaterseizoen.

Maar eerst dus nog San Glaser, voor Barbara Lok een bekende. Samen zaten ze namelijk ook de meidengroep Valeries Garten die vooral in Duitsland successen boekte. Glaser is als Sandra Buurke geboren in Hoogezand-Sappemeer. Met haar grote liefde voor de jazz, maar ook een zwak voor soul en pop, heeft ze inmiddels vier albums opgenomen bij onze oosterburen. Het concert in Sint Jansklooster is haar eerste optreden als zangeres en songwriter in Nederland.

san-glaser-

Ondanks dat ze een ervaren zangeres is vindt ze het spannend. Het is alweer jaren geleden dat San Glaser vertrok uit Hoogezand en Groningen, om een muzikale toekomst in Duitsland op te bouwen. Eigenlijk is dat bij toeval ontstaan, zo vertelt ze. “Het was geen plan, ben er min of meer terechtgekomen. Ik maakte eerst muziek in Nederland met een Nederlands bandje, een top 40-band. Dat waren mijn eerste voetstappen in de muziek.” 

Nadat ze via het muzikale circuit in Duitsland belandde stapte San glaser over naar een Duitse band. “En ik kreeg een Duitse vriend, voordat ik het wist woonde ik echt in Duitsland.” Aan muzikale genen in elk geval geen gebrek, want Sandra is een dochter van Gré Buurke en Maurits Hitijahubessy, de van oorsprong Molukse gitarist die in de jaren zestig bekend werd met de band Little Ritz & The Rocking Butterflies. 

Als artiest werkt San Glaser dan ook aan een muzikale carrière waarin Jazz net zo goed een rol speelt als Soul en Pop. “Ik zie mezelf wel als een Jazz-zangeres, maar ben ook meer dan dat”, vervolgt ze. “Jazz is gelukkig heel breed. Ik speel veel in jazzclubs. De ene song is vrij jazzy, de andere neigt weer naar soul en pop. Maar altijd met een knipoog naar de jazz.” 

Kaarten verkrijgbaar via www.podiumlokaal.nl

 

----------------------------------

 

 

 

Verder wil ik jullie ook nog attenderen op een leuk klein cadeau: namelijk een Lokaal Bon.

Geef iemand een voorstelling naar keuze als kerst kado.

lokaalbon

 

 

  Bestel kaarten op www.podiumlokaal.nl

 

 

15 April. 20.30 JB Meijers ( helft van The Common Linnets )

21 Apr. 20.30  Carmen Sars & Stefan Stasse

15 Juni 16:00 San Glaser ( Duitsland )

 

Nieuwsgierig geworden? Kaarten zijn te verkrijgen op www.podiumlokaal.nl of bel 0653677134

p.s zaterdagavonden beginnen om 20.30 en zondagmiddagen om 15:00

 

      

 

-------------------------------------------------------------------------------------

 

 
 

TIP: Geef een LOKAALBON cadeau!

Deze kunt u bij ons bestellen via www.podiumlokaal.nl of wanneer je een concert bijwoont. Anders loop je gewoon even bij ons naar binnen op Kloosterweg 17, Sint Jansklooster

 

Je kunt je cadeaupakket helemaal zelf samenstellen: Hoeveel, wanneer, + een consumptiebon, etc... Wij pakken het leuk voor je in!

 

 

Groetjes

Barbara Lok