"Podium Lokaal start Vorstelijk"

 

Nieuwe start, Nieuwe Locatie, Nieuw Seizoen……….

Podium Lokaal naar Stadspaleis Old Ruitenborgh

 

JB Meijers opent het nieuwe muziek seizoen van Podium Lokaal, wat is verhuisd naar Stadspaleis Old Ruitenborgh in Vollenhove. En daarna mogen we nog een vorst ontvangen: n.l: Wouter Hamel

 

Maar eerst op 9 sept. a.s om 15:00 opent JB meijers ( de mannelijke helft naast Ilse de Lange van The Common Linnets) het vierde muziekseizoen, wat eerder altijd in Sint Jansklooster plaatsvond.

In 2009 bracht JB zijn eerste soloplaat Catching Ophelia uit. Dit album werd door Lust For Life uitgeroepen tot album van het jaar. In 2011 verscheen het album See You On The Ice van Carice van Houten, een album waar JB een groot aandeel in had. Op dit album werkte JB met mensen als Antony Hegarty (Antony + Johnsons), Josh Rouse, Jon Allen, Richard Hawley, Marc Ribot, Steve Shelley (Sonic Youth), Howe Gelb en Ken Stringfellow.

Vrij snel daarna ging JB werken met Ilse De Lange aan de musical De Tweeling in opdracht van Stage Entertainment. Deze samenwerking verliep zo voorspoedig dat Ilse JB vroeg om deel te nemen aan haar “sideproject” The Common Linnets.

jb-meijers

 

Niemand kon bevroeden dat het nummer Calm After The Storm zo’n gigantisch succes zou worden. De song werd tweede op het Eurovisie Songfestival van 2014 en was daarna nummer 1 in een 20-tal landen, top 10 in nog eens dertig en uiteindelijk in de charts in 60 landen. Deze samenwerking leverde tot nu toe 2 met platinum en goud bekroonde albums op.Recentelijk heeft JB Meijers het MTV Unplugged album van Peter Maffay gecoproduceerd met wie hij ook zo nu en dan op tournee gaat. Voor 2018 staat een nieuw solo album op stapel.

JB Meijers kan zich buigen over platinum en gouden platen, 1 musical award, 2 Echo awards, Buma-Stemra awards, producer van het jaar door Interface magazine, Als enige Nederlander 3 Popprijzen (Eboman, De Dijk en The Common Linnets) en vele andere prijzen als muzikant.

 

Bestel snel kaarten op www.podiumlokaal.nl

17,50 euro

Zaal is open om 14.30 

Aanvang 15:00

Adres: Groenestraat 24, 8325 AZ Vollenhove

-------------------------------------------------

Wouter Hamel

En op 30 september a.s om 15:00 mogen we echt een koning ontvangen: n.l. Wouter Hamel

wouterhamelbykarelsanders03kopie

Wouter Hamel is zo’n zeldzame artiest waarvan je het gevoel hebt dat hij en zijn liedjes er altijd al zijn geweest. Toch is Wouter Hamel ‘pas’ sinds 2007 een gevestigde naam. In Nederland en ver daar buiten.

En deze geweldige artiest komt naar Vollenhove op 30 sept. 15:00

Met pakkende, zelfgeschreven liedjes op het snijpunt tussen pop en jazz verovert Wouter Hamel in 2007 in sneltreinvaart het hart van een groot publiek. Zijn debuutalbum Hamel, met daarop onder andere de succesvolle singles Breezy en Don’t Ask, behaalt de platina status, terwijl Wouter met zijn band op de podia van het volledige Nederlandse clubcircuit en op vrijwel ieder gerenommeerd pop- of jazzfestival te vinden is. Het succes is welkom, maar overdonderend voor Hamel en toenmalige producer Benny Sings, die na de hectiek van de doorbraak in 2008 de studio induiken om aan opvolger Nobody’s Tune te werken. Dat album diept het geluid van Wouter Hamel muzikaal verder uit en wordt begin 2009 gepresenteerd tijdens zijn eerste grote Nederlandse theatertour, die hem langs 50 theaters voert.

Op het moment dat de ster van Wouter Hamel in eigen land rijzende was, waaide de ‘buzz’ rondom de jonge singer-songwriter ook de globe over. De Japanse radio pikt in 2008 zijn werk op en plaatst de tracks van het debuut Hamel steeds vaker de playlists.

Zodoende wordt in 2008 ook in het land van de rijzende zon het debuutalbum uitgebracht, in 2009 gevolgd door Nobody’s Tune. Het Japanse succes is de katalysator voor een Aziatische carrière. In 2009 volgt de uitnodiging van Seoul Jazz Festival, een eerste kennismaking met het Zuid-Koreaanse publiek. 

Terwijl Nobody’s Tune in eigen land in rap tempo op de platina status afstevent, keren Wouter Hamel en zijn band maar liefst vijfmaal terug naar Zuid-Korea, waar het album inmiddels de gouden status behaalt heeft.

 

Bestel snel je kaartjes op www.podiumlokaal.nl

17,50 euro

 

Aanvang       15:00

Zaal open     14.30 

 

Groenestraat 24, 8325 AZ Vollenhove

 

 

 

 

 
 

TIP: Geef een LOKAALBON cadeau!

Deze kunt u bij ons bestellen via www.podiumlokaal.nl of wanneer je een concert bijwoont.

 

Je kunt je cadeaupakket helemaal zelf samenstellen: Hoeveel, wanneer, + een consumptiebon, etc... Wij pakken het leuk voor je in!