podiumchoraletty

 

Muziektheatergroep Choral in Deel Vier, Zwartsluis

 

Lieve mensen,

Stadspaleis Old Ruitenborgh barstte werkelijk uit haar voegen tijdens de theatervoorstelling van Gerard Jan Alderliefste. Een uitverkochte zaal en een geweldig optreden van deze zanger/ muzikant/theatermaker zorgde voor een onvergetelijke middag, waar nog lang over gepraat zal worden.

En dan op 10 febr. a.s om 15:00 staat een langgekoesterde voorstelling op het programma. Namelijk Vocalgroep Choral met de theatervoorstelling:

ETTY

Het programma gaat over de dagboeken en het leven van Etty Hillesum.

Let op: deze voorstelling is op een zeer bijzondere locatie: Deel Vier, Baarlo 4, Zwartsluis. Mede door deze voorstelling nog meer tot zijn recht te laten komen.

Esther (Etty) Hillesum ( 1914 Middelburg - 1943 Auschwitz) , geboren in een Nederlands-joodse familie, kreeg bekendheid door de publicatie van haar dagboek, 38 jaar nadat zij in Auschwitz werd vermoord. In haar dagboek verwoordde ze haar persoonlijke, innerlijke ontwikkeling te midden van de turbulentie van de tweede wereldoorlog en de absurditeiten van de holocaust.

Etty Hillesum haar leven werd gekleurd door haar onstuimige en soms grillige karakter, haar Joodse afkomst en de Tweede Wereldoorlog.

choralettychoralettyhillesum8

Etty beschrijft een grote persoonlijke innerlijke ontwikkeling. Ze zoekt naar liefde, naar verbinding met zichzelf en anderen, de dingen achter de dingen, naar God. Haar dagboeken tonen een levenskunstenares die onder moeilijke omstandigheden steeds meer in staat is positiviteit te benadrukken en zichzelf en haar eigen lot te accepteren. Ze ziet zichzelf niet als slachtoffer, overgeleverd aan de machten en krachten die inbeukten op haar bestaan. Haar oproep is om, onder welke omstandigheid dan ook, de antwoorden in jezelf te zoeken en in jezelf de dingen te verbeteren. Deze levenskunst, inspiratie en kracht probeert Choral in haar nieuwe programma vorm te geven.

Eigentijds, verfrissend, voornamelijk eigen teksten en composities, eigenzinnig en met klankkleuren uit diverse muziekstijlen: de activiteiten van vocalgroep Choral zijn niet gemakkelijk in een hokje te stoppen. Zeer gedreven geven de zangers op een unieke en positieve manier vorm en klank aan levensvragen, thema’s en gedachten rond zingeving. De muzikale vertellingen raken op onverwachte momenten, zowel tijdens als na de voorstelling.

 

"Kijken en luisteren naar Choral is mooi, van hoge kwaliteit, indrukwekkend, aangrijpend en ontroerend!" 

 

 

Bestel snel kaarten op www.podiumlokaal.nl

12,50  euro

Zaal is open om 14.30 

Aanvang 15:00

Deel Vier, Baarlo 4, Zwartsluis

( meer info : www.deelvier.nl )

-------------------------------------------------

 

 

 

 

 

 

 
 

TIP: Geef een LOKAALBON cadeau!

Deze kunt u bij ons bestellen via www.podiumlokaal.nl of wanneer je een concert bijwoont.

 

Je kunt je cadeaupakket helemaal zelf samenstellen: Hoeveel, wanneer, + een consumptiebon, etc... Wij pakken het leuk voor je in!

 

 

 

 

Afmelden nieuwsbrief